Showing posts with label Tax Structure in India. Show all posts
Showing posts with label Tax Structure in India. Show all posts

Monday, July 27, 2009

TAXES IN INDIA...! TEXT TO INDIANS...?!

Tax Structure in INDIA

Question 1 :
What are you doing?
Ans. : Business.

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!


Question 2 :
What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX!!


Question 3 :
From where are you getting Goods?
Ans. : From other State/Abroad

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI


Question 4 :
What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit.

Tax : PAY INCOME TAX!

Question 5:
How do you distribute profit ?
Ans : By way of dividend

Tax : PAY DIVIDEND DISTRIBUTION TAX


Question 6 :
Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory...

Tax : PAY EXCISE DUTY!


Question 7 :
Do you have Office / Warehouse / Factory?
Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!


Question 8 :
Do you have Staff?
Ans. : Yes

Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!


Question 9 :
Doing business in Millions?
Ans. : Yes --

Tax : PAY TURNOVER TAX!

Ans : No --

Tax : Then pay Minimum Alternate Tax


Question 10 :
Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.

Tax : PAY CASH HANDLING TAX!


Question 11 :
Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans. : Hotel

Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!


Question 12 :
Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!


Question 13 :
Have you taken or given any Service / (s)?
Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!


Question 14 :
How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday.

Tax : PAY GIFT TAX!


Question 15 :
Do you have any Wealth?
Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!


Question 16 :
To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!


Question 17 :
Have you purchased House?
Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !


Question 18 :
How you Travel?
Ans. : Bus

Tax : PAY SURCHARGE!


Question 19 :
Any Additional Tax?
Ans. : Yes

Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!


Question 20:
Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!


Finally.... A Single Question asked by INDIAN :

Can I die now??

Ans : Wait we are about to launch the FUNERAL TAX !!???


My comment :
Eventhough we pay lot of taxes to our nation, still we Proud to be an INDIAN

JAI BHARAT..... JAI HO :-)


Advanced wishes for INDIA's INDEPENDENCE DAY